Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

σχεδιασμος ανακαινισης, απαντησεις για καθε τεχνικο εργο


Σχεδιασμός ανακαίνισης, ερωτήματα για την υλοποίηση. 

  


Το κάθε τεχνικό έργο, πρέπει, να έχει την πλήρη υποστήριξη της κάθε επιχείρησης, με δυο λόγια  να έχει οργανώσει με πιστότητα και ποιότητα αυτό που ονομάζουμε στην δουλειά μας "Διαχείριση Τεχνικών Έργων"  , δηλαδή να ακολουθεί πιστά και να πραγματεύεται ουσιαστικά το τετράπτυχο χρόνου, κόστος ανακαίνισης, ποιότητας ανακαίνισης και βέβαια ασφάλειας τεχνικών έργων που αφορούν όλες τις εγκαταστάσεις  σε σχέση με την υλοποίηση των εγκαταστάσεων που αφορούν Ηλεκτρολογικά, την ύδρευση, την αποχέτευση και τα δομικά, κυρίως. Η προσωπική φροντίδα της επιχείρησης, η του επιβλέποντα που θα εμπιστευτείτε, είτε πρόκειται για εξ αρχής σχεδιασμό και κατασκευή κατοικίας είτε για ανακαίνιση υπάρχουσας πρέπει να πληροί όλες εκείνες τις προδιαγραφές για την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά το έργο σας. Οι μέθοδοι, οι τεχνικές, οι διαδικασίες και οι δεξιότητες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου στον προγραμματισμένο χρόνο, εντός των ορίων του προβλεπόμενου προϋπολογισμού κατά την γνώμη μας αποτελούν την εγγύηση ότι ο πελάτης που θα μας εμπιστευτεί θα λάβει όλα όσα προσδοκά από την μεταξύ μας συνεργασία. Το σπίτι σας, είναι χώρος προσωπικός, επιλέγοντας να το ανακαινίσετε, στην ουσία επιθυμείτε την αναβάθμιση εκείνη που θα προσθέτει τον τίτλο ποιότητα ζωής, το αποτέλεσμα πρέπει να αντικατοπτρίζει την δική σας προσωπικότητά και παράλληλα να σας γεμίζει με ευεξία, με δύο λόγια κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας…. επιβάλλεται να  αντικρίζετε την εικόνα εκείνη που θα σας παρέχει τουλάχιστον Ασφάλεια, Χαλάρωση και διάθεση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον πελάτη, όταν πρόκειται να εκτελέσουμε ένα έργο ανακαίνισης – ανακατασκευής η διακόσμησης είναι τα παρακάτω:



Ερωτήματα σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής & αποπεράτωσης

Ερωτήματα σχετικά με το κόστος & την ποιότητα

Ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα Οργάνωσης

Την διαδικασία υλοποίησης τεχνικών έργων


Δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις, το κάθε έργο επισύρει πλειάδα ερωτήσεων και απαντήσεων, ένα από τα πρώτα μεγάλα άγχη του πελάτη είναι το πόσο θα πληρώσει, το αν θα λάβει ποιοτικό έργο, το πόσο θα διαρκέσει η όλη η διαδικασία, το αν θα έχει εγγύηση εργασιών και άλλα πολλά που μας είναι αδύνατο να τα συνοψίσουμε σε ένα μόνο άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση καλό και σίγουρα θεμιτό είναι να κάνουμε καλούς λογαριασμούς, με αυτό τον τρόπο θα έχουμε χαμόγελα και από τις δύο πλευρές από την αρχή έως και το τέλος του έργου.

Βίντεο από έργα μας θα δείτε ΕΔΩ.
Όσο για την διακόσμηση του σπιτιού του; 

Γενικά, μία σωστή διακοσμητικήμελέτη εσωτερικού χώρου , σε συνδυασμό με την τυχόν  ανακαίνιση του σπιτιού μας, ξεκινάει με την κάτοψη του υπάρχοντος χώρου και της υπάρχουσας χωροθετικής κατάστασης που αφορούν τα κυρίως τα δομικά στοιχεία. Αφότου αποτυπωθεί σωστά,  ο διαθέσιμος χώρος και δούμε καθαρά που βρίσκονται οι κολώνες και τα δοκάρια, οι σωληνώσεις και οι αποχετεύσεις καθώς και άλλες εγκαταστάσεις ξεκινάνε οι πρώτες σχεδιαστικές αλλαγές. αυτές καλό θα είναι να γίνονται σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή με το αντίστοιχο σχεδιαστικό πρόγραμμα έτσι ώστε να μην μας στοιχίσουν χρήματα από τυχόν λάθος επιλογές. 
Δοκιμάζουμε, π. χ. τις καινούργιες θέσεις των δωματίων που ονειρευόμαστε, και τους διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες μας. υπολογίζουμε τον όγκο που θα καταλάβουν α) η κύρια και η βοηθητική  επίπλωση, β) τα είδη υγιεινής με την μπανιέρα η την ντουζιέρα κ.α. γ) τα ανοίγματα για τα κουφώματα έτσι ώστε να έχουμε καλό και πλούσιο φυσικό αερισμό και φωτισμό. για το τέλος άφησα τα χρώματα, το χρώμα είναι ίσως και το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης σε σχέση με την επίπλωση και την τελική εικόνα. Όπου κι αν κοιτάζουμε άλλωστε, υπάρχει χρώμα και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα για να ενισχύσουμε την εικόνα του χώρου που θέλουμε να διακοσμήσουμε.
Αυτό προϋποθέτει κατ ουσία την επιλογή και τον συνδυασμό των χρωμάτων, τις υφές των υφασμάτων, το στήσιμο όλων των επίπλων με τα όποια αξεσουάρ τοποθετήσουμε και γενικά όταν αναφερόμαστε στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων σκεφτόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ κουραστικό και με αμφίβολο αποτέλεσμα.



Δείτε περισσότερα  Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου