Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κέλυφος κτιρίου, τι πρεπει να γνωριζεται για την θερμοπροσοψη

Όλες οι πληροφορίες για την θερμοπρόσοψη.
Οι φωτογραφίες που βλέπεται είναι από έργο μας στα δυτικά προάστια. 






Γιατί πρέπει να κάνω κέλυφος στο κτίριο η στο σπίτι μου; Η σωστή θερμομόνωση του κτιρίου, προσφέρει σε όσους κατοικούν στο κτίριο πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθώς εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους άρα και σε όλες τις εποχές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγονται οι μεταβολές θερμοκρασίας, το κέρδος είναι άμεσο και στην τσέπη μας αλλά και σε ποιότητα ζωής – διαβίωσης, με δύο λόγια έχουμε μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου το χειμώνα και ηλεκτρικού ρεύματος για τα κλιματιστικά μηχανήματα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει το φαινόμενο συμπύκνωσης υδρατμών και δημιουργίας μούχλας. 

Υπάρχουν κανονισμοί που καθιστούν τη θερμομόνωση υποχρεωτική; Από τις 4 Ιανουαρίου του 2006, όλα τα κράτη μέλη της Ε. Ε και κατά συνέπεια και στην χώρα μας, όλα τα κράτη μέλη λοιπόν είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την οδηγία του  2002/91/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Δεκεμβρίου 2002 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν μια «ενεργειακή ταυτότητα» και θα λάβουν ενεργειακή πιστοποίηση, η οποία θα συνδέεται άμεσα και με την αντικειμενική και την εμπορική τους αξία. Είναι πλέον σαφές ότι η θερμομόνωση και των υφιστάμενων κτιρίων καθίσταται υποχρεωτική. 


Γιατί να προτιμήσω πιστοποιημένο σύστημα; Απλά γιατί ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να έχει σαν βάση τις απαιτήσεις του ETAG004 και βέβαια να φέρει εγγύηση. 

Πώς είμαι σίγουρος ότι η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει σωστά; Η εφαρμογή του συστήματος γίνεται πάντα από εκπαιδευμένα συνεργεία τα οποία έχουν παρακολουθήσει ειδικά θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια, με σκοπό την εξειδίκευσή τους στην εξωτερική θερμομόνωση, οι εταιρίες έχουν φροντίσει να τηρούν προδιαγραφές και άλλα πολλά που απατούνται για το σωστό αποτέλεσμα.  
Είναι καλό να μονωθεί ένα μόνο τμήμα το κτιρίου; Η θερμομόνωση θα γίνει σωστά αν μονωθεί ολόκληρο το κτίριο και όχι ένα μόνο μέρος του. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν υπάρχουν τοίχοι χωρίς μόνωση , δημιουργούνται θερμογέφυρες, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια των δομικών στοιχείων και βέβαια την εμφάνιση μούχλας. 

Πόσο είναι το συνολικό πάχος του συστήματος; Το μέγιστο συνολικό πάχος του συστήματος με πάχος θερμομονωτικού είναι από 5cm έως 6cm και με το πάχος του θερμομονωτικού να είναι από 3cm έως 4cm.

Πώς γίνεται το επίχρισμα εξωτερικά του κτιρίου; Με τη χρήση των έγχρωμων ρητινούχων, ελαστικών σοβάδων του ίδιου συστήματος οι οποίοι και είναι υδατοαπωθητικά , το κτίριο σας αποκτά νέα όψη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για λεία ή αδρή τελική επιφάνεια καθώς και πολλές έτοιμες αποχρώσεις. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης αποχρώσεων ειδικού ελαστικού χρώματος που μπορούν να εφαρμοστούν επάνω στο λευκό σοβά. Επιπλέον είναι δυνατή και η χρήση έτοιμων διακοσμητικών προφίλ από εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη, προσφέροντας μια διαφορετική, καλαίσθητη εμφάνιση. 

Ποια είναι τα στάδια εφαρμογής του συστήματος;
Τα ενδεικτικά στάδια εφαρμογής του συστήματος είναι τα ακόλουθα:
πρωτίστως πραγματοποιείται οπτικός και μηχανικός έλεγχος και επισκευές όπου απαιτούνται, κατόπιν γίνεται εφαρμογή θερμομονωτικού με χρήση ειδικής κόλλας, ακολουθεί η τοποθέτηση βυσμάτων και οπλισμένης στρώσης κόλλας, αμέσως μετά γίνεται η εφαρμογή του τελικού χρωματικού σοβά.

 
Το τελικό αποτέλεσμα: είναι σήμερα η καλύτερη επιλογή για μια κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, τόσο στο επίπεδο μόνωσης μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας - μεγιστοποίηση εσωτερικών χώρων - ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης - διάρκεια ζωής δομικών στοιχείων, όσο και στη τελική όψη των κτιρίων, επιπλέον έχουμε ελευθερία σχεδίασης και διατήρηση αποτελέσματος για πάρα πολλά χρόνια.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ:
Το σύστημα θερμοπρόσοψης έχει αναδειχτεί και επικροτηθεί από όλους τους μεγάλους αρχιτέκτονες  για 2 σημαντικούς λόγους.
Η μοναδικότητα, η ομορφιά και η ακεραιότητα του συστήματος  συναντά την καλλιτεχνική και δημιουργική τους πλευρά.
Μειώνει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης μιας κατασκευής για πολλά χρόνια.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πέτρινα σπίτια, τι πρέπει να προσέξουμε;

Τι πρέπει να προσέξουμε  στην κατασκευή κατοικίας σε ορεινή περιοχή;

Είναι κοινή παραδοχή από το μεγαλύτερο πληθυσμό της υδρογείου, ότι τα κτίρια που είναι φτιαγμένα από πέτρα αποτελούν διαχρονικές κατασκευές. Η πέτρα ως υλικό κατασκευής συμβολίζει την ασφάλεια, την σταθερότητα και για πάρα πολλούς ανθρώπους (και όχι μόνο στην χώρα μας) παραμένει κυρίαρχη επιλογή κατοικίας όταν το επιτρέψουν τουλάχιστον οι όποιες οικονομικές η άλλες συνθήκες.

Τα πέτρινα σπίτια, φτιαγμένα από υλικά με ξύλο και φυσική πέτρα, πριν προβείτε όμως σε κάποια αγορά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της κατοικίας προκειμένου να γλιτώσετε από τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, τα υδραυλικά πρέπει να αντέχουν όταν παγώνουν τα νερά ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η μόνωση και η θέρμανση της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει για τα εξωτερικά κουφώματα και τα δάπεδα, καθώς σε αυτά εμφανίζονται, συνήθως, τα περισσότερα προβλήματα.
Στην αγορά κατοικίας (ή και οικοπέδου) πρέπει να υπολογίσετε και την πρόσβαση που θα έχει τον χειμώνα. Αυτό γιατί αν, για παράδειγμα, η κατοικία είναι σε απόσταση 300 τ.μ. από τον κεντρικό δρόμο τότε μπορεί να χρειαστείτε εκσκαφέα προκειμένου να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν κλείνουν δηλαδή οι δρόμοι από το χιόνι. Προτιμήστε λοιπόν κατοικία που να βρίσκεται επί κεντρικού δρόμου ή πάρα πολύ κοντά σε αυτόν ώστε να έχετε εξασφαλισμένη τη βοήθεια της κρατικής μηχανής.
Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου αλλά και στις συνδέσεις με τα τοπικά δίκτυα ύδρευσης. Καλό θα είναι να υπάρχει ιδιωτική δεξαμενή νερού προκειμένου να αντιμετωπίζονται εύκολα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο τοπικό δίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση, ερευνήστε καλά την αγορά και δείτε έργα των κατασκευαστών προκειμένου να επιλέξετε σωστά.

Δείτε περισσότερα  Ε Δ Ω

 www.dimiourgontexnima.gr

Κατασκευη νεου σπιτιου, ο ορισμος των λέξεων που αφορούν τις κατασκευές σπιτιών

www.dimiourgontexnima.gr

Δείτε τον ορισμό λέξεων που αφορούν κατασκευές- έννοιες κ.α.
Εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο οικισμού ή σχέδιο πόλης ή πολεοδομικό σχέδιο ή πολεοδομική μελέτη είναι το διάγραμμα με τον τυχόν ειδικό πολεοδομικό κανονισμό που έχει εγκριθεί σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις και καθορίζει τους ειδικούς όρους δόμησης, τους κοινόχρηστους και δομήσιμους χώρους και τις επιτρεπόμενες χρήσεις σε κάθε τμήμα ή ζώνη του οικισμού.
Κοινόχρηστοι χώροι είναι οι κάθε είδους δρόμοι, πλατείες, άλση και γενικά οι προοριζόμενοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο.
Κοινωφελείς χώροι είναι οι χώροι του οικισμού που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, προορίζονται για την ανέγερση κατασκευών κοινής ωφέλειας.
Δρόμοι είναι οι κοινόχρηστες εκτάσεις, που εξυπηρετούν  κυρίως τις ανάγκες κυκλοφορίας.
Πεζόδρομοι είναι οι δρόμοι, που προορίζονται κυρίως για την εξυπηρέτηση των πεζών.
Πλάτος δρόμου σε κάθε σημείο του άξονά του είναι το μεταξύ των ρυμοτομικών γραμμών μήκος της καθέτου στον άξονα στο  σημείο αυτό.
Οικοδομικό τετράγωνο είναι κάθε δομήσιμη ενιαία έκταση, που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή  μέσα στα όρια οικισμού και περιβάλλεται από κοινόχρηστους  χώρους.
Όρια οικοδομικού τετραγώνου είναι οι οριακές γραμμές που το χωρίζουν από τους κοινόχρηστους χώρους.
Ρυμοτομική γραμμή είναι εκείνη που ορίζεται από το  ρυμοτομικό σχέδιο και χωρίζει οικοδομικό τετράγωνο ή γήπεδο από  κοινόχρηστο χώρο του οικισμού.     Οικοδομική γραμμή ή γραμμή δόμησης είναι το όριο οικοδομικού τετραγώνου που ορίζεται από το ρυμοτομικό σχέδιο προς την πλευρά του κοινόχρηστου χώρου, έως το οποίο επιτρέπεται  η δόμηση.
Οικόπεδο είναι κάθε γήπεδο, που βρίσκεται μέσα στο  εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή μέσα στα όρια οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο.
Κοινής χρήσης χώροι του κτιρίου και του οικοπέδου είναι  οι χώροι, που προορίζονται για χρήση από όλους του ενοίκους του  κτιρίου.
Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή  βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του  εδάφους.
Κάλυψη του οικοπέδου είναι η επιφάνεια που περιβάλλεται από τις προβολές των περιγραμμάτων όλων των κτιρίων του οικοπέδου πάνω σε οριζόντιο επίπεδο.
Ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου είναι ο λόγος της μέγιστης επιφάνειας που επιτρέπεται να καλυφθεί προς τη συνολική  επιφάνεια του οικοπέδου.
Συντελεστής δόμησης (σ.δ.) είναι ο αριθμός, ο οποίος,  πολλαπλασιαζόμενος με την επιφάνεια του οικοπέδου, δίνει τη  συνολική επιφάνεια όλων των ορόφων των κτιρίων που μπορούν να  κατασκευαστούν στο οικόπεδο, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
Ημιυπαίθριος χώρος είναι ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα ή μη στοιχεία και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων.
Εξώστης είναι η οριζόντια προεξοχή της πλάκας του δαπέδου ορόφου ή δώματος, η οποία προβάλλει, με ή χωρίς τη χρήση δοκών, πέρα από τις επιφάνειες των όψεων του κτιρίου και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση και την προσωρινή παραμονή ανθρώπων 

www.dimiourgontexnima.gr 

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

αναπαλαίωση η ανακατασκευή πέτρινου σπιτιού; τι θα πρέπει να προσέξετε.






Τι πρέπει να προσέξουμε  στην κατασκευή κατοικίας σε ορεινή περιοχή; 

Τα πέτρινα σπίτια, φτιαγμένα από υλικά με ξύλο και φυσική πέτρα, πριν προβείτε όμως σε κάποια αγορά, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της κατοικίας προκειμένου να γλιτώσετε από τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, τα υδραυλικά πρέπει να αντέχουν όταν παγώνουν τα νερά ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η μόνωση και η θέρμανση της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει για τα εξωτερικά κουφώματα και τα δάπεδα, καθώς σε αυτά εμφανίζονται, συνήθως, τα περισσότερα προβλήματα.

Στην αγορά κατοικίας (ή και του οικοπέδου που θα θέλατε να χτίσετε ένα πέτρινο σπίτι) πρέπει να υπολογίσετε πριν την αγορά του την πρόσβαση που θα έχει τον χειμώνα. Αυτό γιατί αν για παράδειγμα, η κατοικία είναι σε απόσταση π. χ. 300 τ.μ. από τον κεντρικό δρόμο τότε μπορεί να χρειαστείτε εκσκαφέα προκειμένου να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα, όταν κλείνουν δηλαδή οι δρόμοι από το χιόνι. Προτιμήστε λοιπόν κατοικία που να βρίσκεται επί κεντρικού δρόμου ή πάρα πολύ κοντά σε αυτόν ώστε να έχετε εξασφαλισμένη τη βοήθεια της κρατικής μηχανής.
Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου αλλά και στις συνδέσεις με τα τοπικά δίκτυα ύδρευσης. Καλό θα είναι να υπάρχει ιδιωτική δεξαμενή νερού προκειμένου να αντιμετωπίζονται εύκολα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο τοπικό δίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση, ερευνήστε καλά την αγορά και δείτε έργα των κατασκευαστών προκειμένου να επιλέξετε σωστά τον εργολάβο η το τεχνικό γραφείο που θα εμπιστευτείτε.

Η αναπαλαίωση πέτρινου σπιτιού είναι μια εργασία που στηρίζεται στην πείρα και στη γνώση.

Οι εργασίες αναπαλαίωσης σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι πρέπει να γίνονται πάντοτε με σειρά προτεραιότητας. Οι τεχνικοί παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς επίσης και ο χρόνος που πρέπει να περάσει από το ένα στάδιο της εργασίας στο άλλο. Όλα αυτά όμως πρέπει να γίνονται από έμπειρους μηχανικούς η εργοδηγούς τεχνικών έργων οι οποίοι και θα παρακολουθούν το έργο σε όλα τα στάδια εξέλιξης. 

Παρακάτω θα αναφέρουμε ορισμένα στάδια από τα οποία πρέπει να περάσει η αναπαλαίωση ενός πέτρινου κτιρίου.

Πρώτα απ’ όλα ελέγχουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το κτίριο, π.χ. αν υπάρχουν κενά στους τοίχους, αν χρειάζεται συντήρηση εξωτερικά ή ενίσχυση διαφόρων σημείων όπου το κτίριο έχει υποστεί ζημιές. 
Οι τοίχοι μπορούν να καθαριστούν με διάφορες μεθόδους, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, π.χ. με αμμοβολή, αν έχει προχωρήσει η διάβρωση.
Προσέχουμε το χρόνο που χτυπάμε και τι ποσότητα άμμου έχουμε βάλει στο μηχάνημα για να μην προκαλέσουμε περισσότερη ζημιά. Στη συνέχεια πλένουμε τους τοίχους με προσοχή αφήνοντάς τους να στεγνώσουν.
Έπειτα περνάμε στο στάδιο της αρμολόγησης χρησιμοποιώντας. ειδική λάσπη και μονωτικά υλικά, όπως ρητίνες, καινούριο επίχρισμα κτλ. Απομακρύνουμε πρώτα όλα τα φθαρμένα υλικά από το σπίτι, όπως παλιά ξύλα πάνω από τα παράθυρα, πελέκια πάνω από πόρτες κτλ. Αντικαθιστούμε τις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις με καινούριες και πραγματοποιούμε τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις (ύδρευση-ηλεκτρικά) με μεγάλη προσοχή.
Τέλος ενισχύουμε τους τοίχους που έχουν ανοίγματα με διάφορες τεχνικές. Αφού έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, τελειώνουμε την αρμολόγηση των τοίχων πάλι με ειδικά υλικά και με τον κατάλληλο χρόνο κατεργασίας ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θυμηθείτε η ανακατασκευή σε πέτρινα κτίσματα χρειάζεται πραγματική γνώση.

Βίντεο από έργα μας μπορείτε να δείτε Ε Δ Ω.  


Στην ανά κατασκευή του παλαιού πέτρινου που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες η πέτρα αποτελεί πλήρη φέροντα οργανισμό, αυτό σημαίνει ότι τα φορτία της κατασκευής καθ ολοκληρία στηρίζονται στους τοίχους από πέτρα και σε όλη σχεδόν την περίμετρο. 










 


Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

σχεδιασμος ανακαινισης, απαντησεις για καθε τεχνικο εργο


Σχεδιασμός ανακαίνισης, ερωτήματα για την υλοποίηση. 

  


Το κάθε τεχνικό έργο, πρέπει, να έχει την πλήρη υποστήριξη της κάθε επιχείρησης, με δυο λόγια  να έχει οργανώσει με πιστότητα και ποιότητα αυτό που ονομάζουμε στην δουλειά μας "Διαχείριση Τεχνικών Έργων"  , δηλαδή να ακολουθεί πιστά και να πραγματεύεται ουσιαστικά το τετράπτυχο χρόνου, κόστος ανακαίνισης, ποιότητας ανακαίνισης και βέβαια ασφάλειας τεχνικών έργων που αφορούν όλες τις εγκαταστάσεις  σε σχέση με την υλοποίηση των εγκαταστάσεων που αφορούν Ηλεκτρολογικά, την ύδρευση, την αποχέτευση και τα δομικά, κυρίως. Η προσωπική φροντίδα της επιχείρησης, η του επιβλέποντα που θα εμπιστευτείτε, είτε πρόκειται για εξ αρχής σχεδιασμό και κατασκευή κατοικίας είτε για ανακαίνιση υπάρχουσας πρέπει να πληροί όλες εκείνες τις προδιαγραφές για την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά το έργο σας. Οι μέθοδοι, οι τεχνικές, οι διαδικασίες και οι δεξιότητες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου στον προγραμματισμένο χρόνο, εντός των ορίων του προβλεπόμενου προϋπολογισμού κατά την γνώμη μας αποτελούν την εγγύηση ότι ο πελάτης που θα μας εμπιστευτεί θα λάβει όλα όσα προσδοκά από την μεταξύ μας συνεργασία. Το σπίτι σας, είναι χώρος προσωπικός, επιλέγοντας να το ανακαινίσετε, στην ουσία επιθυμείτε την αναβάθμιση εκείνη που θα προσθέτει τον τίτλο ποιότητα ζωής, το αποτέλεσμα πρέπει να αντικατοπτρίζει την δική σας προσωπικότητά και παράλληλα να σας γεμίζει με ευεξία, με δύο λόγια κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας…. επιβάλλεται να  αντικρίζετε την εικόνα εκείνη που θα σας παρέχει τουλάχιστον Ασφάλεια, Χαλάρωση και διάθεση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον πελάτη, όταν πρόκειται να εκτελέσουμε ένα έργο ανακαίνισης – ανακατασκευής η διακόσμησης είναι τα παρακάτω:



Ερωτήματα σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής & αποπεράτωσης

Ερωτήματα σχετικά με το κόστος & την ποιότητα

Ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα Οργάνωσης

Την διαδικασία υλοποίησης τεχνικών έργων


Δεν υπάρχουν σύντομες απαντήσεις, το κάθε έργο επισύρει πλειάδα ερωτήσεων και απαντήσεων, ένα από τα πρώτα μεγάλα άγχη του πελάτη είναι το πόσο θα πληρώσει, το αν θα λάβει ποιοτικό έργο, το πόσο θα διαρκέσει η όλη η διαδικασία, το αν θα έχει εγγύηση εργασιών και άλλα πολλά που μας είναι αδύνατο να τα συνοψίσουμε σε ένα μόνο άρθρο.
Σε κάθε περίπτωση καλό και σίγουρα θεμιτό είναι να κάνουμε καλούς λογαριασμούς, με αυτό τον τρόπο θα έχουμε χαμόγελα και από τις δύο πλευρές από την αρχή έως και το τέλος του έργου.

Βίντεο από έργα μας θα δείτε ΕΔΩ.
Όσο για την διακόσμηση του σπιτιού του; 

Γενικά, μία σωστή διακοσμητικήμελέτη εσωτερικού χώρου , σε συνδυασμό με την τυχόν  ανακαίνιση του σπιτιού μας, ξεκινάει με την κάτοψη του υπάρχοντος χώρου και της υπάρχουσας χωροθετικής κατάστασης που αφορούν τα κυρίως τα δομικά στοιχεία. Αφότου αποτυπωθεί σωστά,  ο διαθέσιμος χώρος και δούμε καθαρά που βρίσκονται οι κολώνες και τα δοκάρια, οι σωληνώσεις και οι αποχετεύσεις καθώς και άλλες εγκαταστάσεις ξεκινάνε οι πρώτες σχεδιαστικές αλλαγές. αυτές καλό θα είναι να γίνονται σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή με το αντίστοιχο σχεδιαστικό πρόγραμμα έτσι ώστε να μην μας στοιχίσουν χρήματα από τυχόν λάθος επιλογές. 
Δοκιμάζουμε, π. χ. τις καινούργιες θέσεις των δωματίων που ονειρευόμαστε, και τους διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες μας. υπολογίζουμε τον όγκο που θα καταλάβουν α) η κύρια και η βοηθητική  επίπλωση, β) τα είδη υγιεινής με την μπανιέρα η την ντουζιέρα κ.α. γ) τα ανοίγματα για τα κουφώματα έτσι ώστε να έχουμε καλό και πλούσιο φυσικό αερισμό και φωτισμό. για το τέλος άφησα τα χρώματα, το χρώμα είναι ίσως και το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης σε σχέση με την επίπλωση και την τελική εικόνα. Όπου κι αν κοιτάζουμε άλλωστε, υπάρχει χρώμα και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα για να ενισχύσουμε την εικόνα του χώρου που θέλουμε να διακοσμήσουμε.
Αυτό προϋποθέτει κατ ουσία την επιλογή και τον συνδυασμό των χρωμάτων, τις υφές των υφασμάτων, το στήσιμο όλων των επίπλων με τα όποια αξεσουάρ τοποθετήσουμε και γενικά όταν αναφερόμαστε στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων σκεφτόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ κουραστικό και με αμφίβολο αποτέλεσμα.



Δείτε περισσότερα  Ε Δ Ω