Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ανακαινιση και δαπεδο, τι είναι το Laminate.

Ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση δαπέδου, Laminate.

Τι είναι το Laminate;
Η σύνθεσή κατασκευής τους είναι κατά 90% από ξύλο, οι τύποι κατασκευής και διάθεσης τους διαφέρουν από εργοστάσιο σε εργοστάσιο, κάθε εταιρία έχει το δικό του προμηθευτικό ανανεώσιμο δάσος από το οποίο και λαμβάνει την πρώτη ύλη. Το υπόλοιπο κατασκευαστικό ποσοστό του 10% είναι κυρίως σταθεροποιητές και συνθετικά υλικά όπως ρετσίνι το οποίο και είναι απόλυτα φιλικά στο περιβάλλον και κατ επέκταση τον άνθρωπο, επιπλέον δεν περιέχουν καμία ουσία μη επιτρεπτή όπως ακριβώς και το φυσικό ξύλο. Κατά αντιστοιχία είναι και το υλικό που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή σε ντουλάπια, πάγκους κουζίνας, ντουλάπες κρεβατοκάμαρας, κ.α.

Ποια και ποια είναι τα στρώματα υλικών του laminate;
Το laminate πάτωμα αποτελείται από κύρια τέσσερα στρώματα, το πρώτο είναι το κυρίως σώμα αποτελούμενο από υλικό HDF, το δεύτερο είναι ανθεκτικό στρώμα διάφανης μελαμίνης, αυτό αποτελείται από συνθετικό ρετσίνι, το τρίτο είναι το διακοσμητικό χαρτί με διάφορα σχέδια χρώμα και απόχρωση ξύλου, δηλαδή αυτό που βλέπουμε σαν εικόνα, όλα τα παραπάνω έχουν την σταθεροποιητική βάση η οποία είναι και ανθεκτική στην υγρασία, με σύνθεση από πυκνή επίσης μοριοσανίδα.

Η εικόνα και ποιότητα του laminate;
Το διακοσμητικό χαρτί είναι αυτό που δίνει τα διαφορετικά σχέδια ξύλου, ενώ η μεγάλη αντοχή εξασφαλίζεται από την πολύ ανθεκτική επίστρωση μελαμίνης. Στα καλής ποιότητας laminate δάπεδα τα διαφορετικά στρώματα συμπιέζονται ταυτόχρονα σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας, στην περίπτωση που θέλουμε κάτι πολύ ανθακτικό σαν υλικό τότε το laminate που θα ζητήσουμε έχει ταυτότητα με ονομασία DPL-direct pressure laminate. Επίσης υπάρχουν κατηγορίες που ξεχωρίζουν την ποιότητα και την ανθεκτικότητα, συμπληρωματικά και για ευκολία διατύπωσης τα δάπεδα laminate ξεχωρίζουν και από τις κατηγορίες, π.χ. (γενική οικιακή χρήση, βαριά οικιακή χρήση, ελαφριά επαγγελματική χρήση, γενική επαγγελματική χρήση, βαριά επαγγελματική χρήση), και επιπλέον είναι απόλυτα συμβατά με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα επιλογής του laminate;
Τα περισσότερα δάπεδα laminate είναι ανθεκτικά στην τριβή, τα χτυπήματα, τα μυτερά τακούνια, τη χάραξη, το κάψιμο από τα τσιγάρα, τα κυλιόμενα φορτία, τις χημικές ουσίες και άλλα, τα καλύτερα δάπεδα αυτού του τύπου είναι πλήρως ανθεκτικά στην υγρασία. Διατίθενται και με ενσωματωμένο ηχομονωτικό υπόστρωμα που περιορίζει το θόρυβο μέσα στον ίδιο χώρο, αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους μειώνοντας την αντήχηση μέχρι και κατά 18 db. Καθαρίζονται εύκολα, δε χρειάζονται τρίψιμο ή λουστράρισμα. Είναι αντιολισθηρά, αντιστατικά, αντιαλλεργικά, φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ιδανικά για ανακαινίσεις λόγω του μικρού πάχους τους. Το δάπεδο laminate αποτελεί ένα νέο δάπεδο μελαμίνης το οποίο τοποθετείται εύκολα η μία σανίδα «κλειδώνει» με την άλλη χάρη στην ειδικά διαμορφωμένη διατομή τους, χωρίς τη χρήση κόλλας. Επίσης ανάλογα τον τύπο τοποθετούνται “πλωτά” με σύστημα Clic Connect ή Lock Connect αλλά και κολλητά με ειδική ελαστική κόλλα, χωρίς να καταστρέφουν το προϋπάρχον δάπεδο και χρησιμοποιούνται άμεσα. Υπάρχει δυνατότητα τοπικής αντικατάστασης σανίδας.

Ποια είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα:
Μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων Μεγαλύτερη προστασία έναντι υγρασίας. Γρήγορη τοποθέτηση Αυξημένη αντοχή σε φθορά και διάτρηση. Δυνατότητα χρησιμοποίησης του δαπέδου αμέσως μετά την τοποθέτηση. Σε κάποιους τύπους, δυνατότητα αποσυναρμολόγησης και επανατοποθέτησης πολλές φορές.

Τα ποιοτικότερα δάπεδα laminate;
Νεότερη σειρά των δαπέδων laminate, είναι τα τελείως ανθυγρά laminate, για εφαρμογές ακόμη και σε λουτρά κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων, στα οποία η υγρασία είναι πολύ μεγάλη και τα LAQUERD δάπεδα laminate, με πολύ γυαλιστερή επιφάνεια., παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην αγορά και ως νέα σειρά παράγεται με σύστημα κουμπώματος UNICLIC, δηλαδή την καλύτερη δυνατή χρήση κουμπώματος παγκοσμίως.

Παρακάτω βλέπετε τέσσερα στάδια εφαρμογής του δαπέδου laminate.

Η εικόνα του εσωτερικού παλαιού δαπέδου πριν απο το έργο  αποκατάστασηςΠρώτο στάδιο η αποξήλωση του παλαιού δαπέδου.


Η επιφάνεια έτοιμη προς εφαρμογή - υπόστρωμα και τοποθέτηση 


Το τελικό αποτέλεσμα μετά την τοποθέτηση.Η εταιρία Δημιουργών Τέχνημα προχώρησε στην ανακαίνιση εσωτερικών χώρων σπιτιών και επαγγελματικών χώρων με προϊόντα δαπέδου Laminate , εικόνες από έργα φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.


Περισσότερα έργα και προτάσεις μπορείτε να δείτε στο www.dimiourgontexnima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου