Ποσο θα κοστισει η κατασκευη του νεου σπιτιου μου

Κατασκευή νέας οικοδομής Κοστολόγια για νέα κατασκευή


Το κόστος ανέγερσης μιας νέας κατοικίας είναι ο ίσως ο πιο καθοριστικός παράγοντας για έναρξη του κάθε έργου κατασκευής. Οι τιμές κατασκευής που κυκλοφορούν στην αγορά, η κάθε μία από αυτές είναι συνυφασμένη με την  ποιότητα των υλικών και εργασίας.  Παρακάτω σας αναφέρουμε ενδεικτικά κόστη για επιμέρους εργασίες που απαιτούνται για την έναρξη ενός νέου οικοδομικού έργου.

Προσοχή Οι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές, έχουν μια τάξη μεγέθους για να σας βοηθήσουν σε έναν πρώτο προϋπολογισμό κόστους κατασκευής.

Το έργο που περιλαμβάνει εκσκαφές σε μέτριο έδαφος έχει κόστος: 8.00 €/m3
Οι εργασίες καλουπώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει κόστος: 55.0€/m3
Η τοποθέτηση του σιδηρού οπλισμού έχει κόστος: 14.00€/m3
Οι εργασίες του Μπετόν με τα υλικά έχει κόστος: 230€/m3
Τα χτισίματα, μαζί με την εργασία έχουν κόστος με υλικά : 12.00€/m2
Τα επιχρίσματα (σοβάδες εργασία με υλικά) έχουν κόστος: 8.00€/m2
Η κεραμοσκεπή σας με τα υλικά έχουν κόστος 80.0€/m2 περίπου
Η επίστρωση δαπέδων για πλακίδια ( μόνο η εργασία) από 8.00€/m2
Τυχόν τοποθετήσεις γυψοσανίδας έχουν κόστος 10.00€/m2
Η θερμοπρόσοψη του κτιρίου σας έχει κόστος με υλικά:40.00€/m2

Όλες οι παρακάτω εργασίες και υλικά έχουν διαφορές από εταιρία σε εταιρία, είναι αδύνατον να σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά κοστολόγια.
Αλουμίνια, κάγκελα, δάπεδα μαρμάρινα κ.α., ανελκυστήρας, φωτιστικά, είδη υγιεινής κ.λ.π.
Όλες οι παρακάτω εργασίες πρέπει να είναι μη διαπραγματεύσιμες για την δική σας οικοδομή Αντισεισμικότητα και αντοχή του σκελετού, μονώσεις του οικοδομικού σκελετού, μονώσεις των τοίχων, μόνωση της στέγης, σοβάδες και τούβλα, υδραυλικά και ηλεκτρικά.
Για τα παραπάνω, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης, θέματα όπως είναι η ποιότητα για τα πλακάκια, ντουλάπες, κουζίνες, κουφώματα, αφορούν δικές σας επιλογές και μπορούν να προσδιοριστούν ενδεικτικά με τον μέσο όρο δηλ. πλακάκι με 20ευρώ/τμ , ντουλάπα με 190ευρώ/τμ κ.α.
Ενδεικτικά σήμερα το κόστος ανέγερσης μιας οικίας ανά επίπεδο,
ανέρχεται στο ποσό των 1.100 €/m2.

Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να υπολογίσετε και την άδεια κατασκευής με τα ένσημα που θα απαιτηθούν για κάποια επαγγέλματα όπως είναι οι ελαιοχρωματιστές, οι σοβατζήδες, τους κλειστούς ημι-υπαίθριους χώρους, την σκάλα, τυχόν σοφίτα κάτω από τη στέγη και τυχόν βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο. Επίσης, θα πρέπει να υπολογίσετε την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία και αυξάνει επίσης τα κοστολόγια.


ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, κόστος ανακαίνισης, πόσο θα σας στοιχίσει η ανακαίνιση σας