διακοσμηση και ανακαινιση.ωφελη εργου ανακαινισης

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων. 
Μια σειρά από πολλές αφορμές μπορούν να σας οδηγήσουν στην απόφαση να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Η επόμενη  απόφαση που καλείστε να πάρετε  είναι το αν θα προχωρήσετε σε μερική η γενική ανακαίνιση. Για να καταλήξετε στη σωστή απόφαση, πρέπει: Να κάνετε μία καταγραφή των άμεσων και πραγματικών αναγκών σας και να υπολογίσετε ότι οι επισκευές απαιτούν χρήμα , χρόνο και ότι θα φέρουν μία προσωρινή αναστάτωση στην καθημερινότητά σας.
Ας δούμε τα οφέλη πάντως μίας ανακαίνισης με διακόσμηση:
Το σπίτι θα γίνει πιο λειτουργικό , καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες Θα αποκτήσετε καλύτερη ποιότητα ζωής, ο χώρος που θα ζείτε θα ανταποκρίνεται στη μοντέρνα αισθητική, μπορείτε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση και να κερδίσετε ακόμα και επιπλέον δωμάτια, θα αυξήσετε σίγουρα την αγοραστική τ αξία του σπιτιού σας και θα είστε σε θέση να το νοικιάσετε ή να το πουλήσετε ευκολότερα και σε καλύτερη τιμή, Θα το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια Θα φτιάξετε το σπίτι σας ακριβώς όπως το θέλετε εσείς και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνται για την  αγορά ενός καινούριου σπιτιού.

Η ανακαίνιση του σπιτιού μας, του καταστήματος η του γραφείου μας, είναι κάτι που μας απασχολεί για πολλούς λόγους.

Μπροστά σε αυτήν την επιθυμία μας, η πρώτη μας κίνηση, είναι να πάρουμε ένα περιοδικό διακόσμησης για να το συμβουλευτούμε, η να αρχίσουμε να σερφάρουμε στο internet, για να βρούμε φωτογραφίες, και να πάρουμε κάποιες ιδέες. Η πραγματικότητα σχετικά με τις προσδοκίες μας είναι μακριά από την αλήθεια που επιθυμούμε, σε κάποιες μάλιστα των περιπτώσεων συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. ......Ξεκινάει το απόλυτο χάος.
Ο λόγος είναι απλός. Αυτό που βλέπουμε αφορά την διακόσμηση και όχι ανακαίνιση. Και για να γίνω πιο σαφής, η διακόσμηση εάν δεν ακολουθεί την ανακαίνιση με την ευρύτερη έννοια του όρου τότε…απλά θα βλέπουμε φωτογραφίες και μόνο.
Το αποτέλεσμα της εικόνας που βλέπουμε κρύβει πολύ δουλειά, δεν μιλάμε για κάποιου είδους αγοράς διακοσμητικών υλικών, όταν αναφερόμαστε στην διακοσμητική μελέτη ανακαίνισης θα πρέπει έστω και ακαδημαϊκά να γνωρίζουμε ότι οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί.

Ας δούμε τα οφέλη ολοκληρωμένης ανακαίνισης με διακόσμηση.
 
Γενικά, μία σωστή διακοσμητική μελέτη εσωτερικού χώρου , σε συνδυασμό με την τυχόν  ανακαίνιση του σπιτιού μας, ξεκινάει με την κάτοψη του υπάρχοντος χώρου και της υπάρχουσας χωροθετικής κατάστασης που αφορούν τα κυρίως τα δομικά στοιχεία. Αφότου αποτυπωθεί σωστά,  ο διαθέσιμος χώρος και δούμε καθαρά που βρίσκονται οι κολώνες και τα δοκάρια, οι σωληνώσεις και οι αποχετεύσεις καθώς και άλλες εγκαταστάσεις ξεκινάνε οι πρώτες σχεδιαστικές αλλαγές. αυτές καλό θα είναι να γίνονται σε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή με το αντίστοιχο σχεδιαστικό πρόγραμμα έτσι ώστε να μην μας στοιχίσουν χρήματα από τυχόν λάθος επιλογές. 
Δοκιμάζουμε, π. χ. τις καινούργιες θέσεις των δωματίων που ονειρευόμαστε, και τους διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις λειτουργικές ανάγκες μας. υπολογίζουμε τον όγκο που θα καταλάβουν α) η κύρια και η βοηθητική  επίπλωση, β) τα είδη υγιεινής με την μπανιέρα η την ντουζιέρα κ.α. γ) τα ανοίγματα για τα κουφώματα έτσι ώστε να έχουμε καλό και πλούσιο φυσικό αερισμό και φωτισμό. για το τέλος άφησα τα χρώματα, το χρώμα είναι ίσως και το πιο σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης σε σχέση με την επίπλωση και την τελική εικόνα. Όπου κι αν κοιτάζουμε άλλωστε, υπάρχει χρώμα και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα για να ενισχύσουμε την εικόνα του χώρου που θέλουμε να διακοσμήσουμε.
Αυτό προϋποθέτει κατ ουσία την επιλογή και τον συνδυασμό των χρωμάτων, τις υφές των υφασμάτων, το στήσιμο όλων των επίπλων με τα όποια αξεσουάρ τοποθετήσουμε και γενικά όταν αναφερόμαστε στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων σκεφτόμαστε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ κουραστικό και με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Αναζητήστε την διακοσμήτρια η τον διακοσμητή που θα σας κερδίσει, μιλήστε μαζί του, ένας σωστός επαγγελματίας θα ακούσει τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ανάγκες και θα τις κάνει πράξη σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, και αν σκέφτεστε το επιπλέον κόστος να θυμάστε ότι θα το γλυτώσετε από τις αγορές που θα κάνετε εκμεταλλευόμενοι τις εκπτώσεις που έχουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου.