Ποσο θα στοιχισει η ανακαινιση του καταστηματος μου;


Διαπιστώνουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, πολλά εμπορικά η άλλα καταστήματα συνεχίζουν να έχουν την ίδια εικόνα που παρουσίαζαν πριν και από δυο  δεκαετίες. Αυτό να είστε βέβαιοι είναι κάτι που χρήζει αλλαγής. Δεν έχει βέβαια να κάνει μόνο με τον καταστηματάρχη , (δύσκολες οικονομικές συγκυρίες κλπ αλλά κυρίως με το ότι δεν είχε βρεθεί έως τώρα ένα κατάλληλο και αξιόλογο γραφείο να υποστηρίξει μια τέτοια προσπάθεια, η οποία να του παρέχει ένα προσιτό και ολοκληρωμένο πακέτο κοστολόγησης μιας σωστής και λειτουργικής μελέτης, η οποία βέβαια θα του αποδώσει μια άρτια και κερδοφόρα επένδυση στο μέλλον. Εξάλλου η απόφαση ανακαίνισης ενός καταστήματος θεωρείται επένδυση και όχι περιττό έξοδο, προσδοκώντας να αποφέρει μία αύξηση των πωλήσεων όπως τουλάχιστον είναι υπολογίσιμο από εταιρίες στατιστικών απο 20% έως και 30%.
Οι περισσότερες τεχνικές εταιρίες (η τεχνικά γραφεία) στα οποία απευθύνεται ένας επιχειρηματίας για την ανακαίνιση του καταστήματος του, παρουσιάζουν το κοστολόγιο κατασκευής πολύ υψηλό. Αυτό συμβαίνει, διότι έχουν να κάνουν με ένα πυραμοειδές σύστημα τιμολόγησης της κατασκευής, όπου μικρότεροι εργολάβοι δίνουν κοστολόγια και προσφορές στην αρχική εταιρία κατασκευής του καταστήματος.
Ένας επιχειρηματίας λοιπόν, ζητώντας κοστολόγηση ανακαίνισης από μία τεχνική εταιρία που είναι νέα στο χώρο, θα απευθυνθεί σε έναν υπεργολάβο, ο οποίος με την σειρά του θα αναθέσει το έργο σε έναν εργολάβο, Συγκεντρώνοντας όλες τις μεμονωμένες προσφορές, διαμορφώνεται το τελικό κοστολόγιο του έργου, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα μία 30%-40% επιπλέον επιβάρυνση, συγκριτικά με μία κατασκευαστική εταιρία που έχει μία εδραιωμένη μονάδα ανακαίνισης, υλοποίησης και μελέτης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι προσφορές που έχει πάρει ένας καταστηματάρχης να είναι υψηλές και να αδυνατεί να προβεί στην υλοποίησή τους.
Μία εταιρία, η οποία έχει εδραιωμένο σύστημα ανακαίνισης μπορεί να πετύχει χαμηλότερα κοστολόγια από μία άλλη, που έχει να κάνει με υπεργολάβους, διότι εάν αποφύγουμε τους μεσάζοντες, μειώνουμε τα κοστολόγια κατασκευής. Με αυτό τον τρόπο έχει την δυνατότητα ο πελάτης να διαθέσει λιγότερα χρήματα και να κατασκευάσει ένα κατάστημα αντάξιο των προσδοκιών του.

Στο σημείο αυτό εξίσου σημαντικό ρόλο, παίζει ο διακοσμητής που θα αναλάβει να αναδείξει την προσωπικότητα και το ύφος του καταστήματος, δίνοντας έμφαση τόσο στη λειτουργικότητα, για να διευκολύνει αυτούς που απασχολούνται στο χώρο, όσο και στην άνεση και την αισθητική του χώρου, για να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό. Στην συνέχεια, χρειάζεται μία σωστή μελέτη ως προς την οργάνωση, προβλέποντας τους χώρους που χρειάζεται για να λειτουργεί το κατάστημα μεθοδικά, καθώς και τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους για την μέγιστη εκμετάλλευση και εργονομικά άψογη χρήση. Επίσης σημαντική είναι η μελέτη ως προς την κατανομή των προϊόντων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και την ταχύτερη προώθηση των προϊόντων.

Έπειτα από την ακριβή επιμέτρηση και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου, θα πρέπει να παραλάβει ο ιδιοκτήτης μία πλήρη παρουσίαση του έργου με αναλυτικά σχέδια (3d), τα οποία αποδίδουν με λεπτομέρεια τον χώρο προς κατασκευή, ακριβώς όπως θα είναι και κατά την υλοποίησή του. Έτσι δίνεται η ευκαιρία να αποτυπώνεται επ’ ακριβώς το τελικό αποτέλεσμα του καταστήματος, έχοντας την δυνατότητα να τροποποιηθούν τα μη λειτουργικά ή αρεστά σημεία του χώρου πριν την έναρξη των εργασιών.

Ξεκινώντας την αναζήτηση της κατασκευαστικής εταιρίας που θα αναλάβει τη διαμόρφωση και ανακαίνιση του καταστήματος, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να λάβει υπ όψιν:

Συλλογή και σύγκριση προσφορών
 

Σύγκριση όμοιων κατασκευών 
Επιλογή με βάση την αξιοπιστία και την εμπειρία της στον χώρο

Κατά την διαμόρφωση των λειτουργιών του χώρου οφείλεται να λαμβάνεται υπ’ όψιν η σωστή ανακατανομή των αποθηκευτικών χώρων και προϊόντων.
Μελέτη φωτισμού, η οποία προσδοκεί στην σωστή προβολή των προϊόντων και την συνολική ατμόσφαιρα του καταστήματος.Ενδεικτικά το κόστος κατασκευής για τα καταστήματα που χρίζουν ολικής ανακαίνισης ξεκινούν με κοστολόγιο ανά τετραγωνικό μέτρο που αγγίζει το ποσό των 500,00 €.


ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ, κόστος ανακαίνισης, πόσο θα σας στοιχίσει η ανακαίνιση σας

ΠΗΓΗ : Ξένου Μελίνα Δείτε, όλες τις προτάσεις για ανακαίνιση σπιτιών αυτού του μήνα στη νέα μας ιστοσελίδα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: Ε Δ Ω !

https://www.facebook.com/dimiourgontexnima