Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κέλυφος κτιρίου, τι πρεπει να γνωριζεται για την θερμοπροσοψη

Όλες οι πληροφορίες για την θερμοπρόσοψη.
Οι φωτογραφίες που βλέπεται είναι από έργο μας στα δυτικά προάστια. 






Γιατί πρέπει να κάνω κέλυφος στο κτίριο η στο σπίτι μου; Η σωστή θερμομόνωση του κτιρίου, προσφέρει σε όσους κατοικούν στο κτίριο πολύ καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καθώς εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό του καθ' όλη τη διάρκεια του έτους άρα και σε όλες τις εποχές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποφεύγονται οι μεταβολές θερμοκρασίας, το κέρδος είναι άμεσο και στην τσέπη μας αλλά και σε ποιότητα ζωής – διαβίωσης, με δύο λόγια έχουμε μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου το χειμώνα και ηλεκτρικού ρεύματος για τα κλιματιστικά μηχανήματα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει το φαινόμενο συμπύκνωσης υδρατμών και δημιουργίας μούχλας. 

Υπάρχουν κανονισμοί που καθιστούν τη θερμομόνωση υποχρεωτική; Από τις 4 Ιανουαρίου του 2006, όλα τα κράτη μέλη της Ε. Ε και κατά συνέπεια και στην χώρα μας, όλα τα κράτη μέλη λοιπόν είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την οδηγία του  2002/91/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Δεκεμβρίου 2002 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν μια «ενεργειακή ταυτότητα» και θα λάβουν ενεργειακή πιστοποίηση, η οποία θα συνδέεται άμεσα και με την αντικειμενική και την εμπορική τους αξία. Είναι πλέον σαφές ότι η θερμομόνωση και των υφιστάμενων κτιρίων καθίσταται υποχρεωτική. 


Γιατί να προτιμήσω πιστοποιημένο σύστημα; Απλά γιατί ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να έχει σαν βάση τις απαιτήσεις του ETAG004 και βέβαια να φέρει εγγύηση. 

Πώς είμαι σίγουρος ότι η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει σωστά; Η εφαρμογή του συστήματος γίνεται πάντα από εκπαιδευμένα συνεργεία τα οποία έχουν παρακολουθήσει ειδικά θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια, με σκοπό την εξειδίκευσή τους στην εξωτερική θερμομόνωση, οι εταιρίες έχουν φροντίσει να τηρούν προδιαγραφές και άλλα πολλά που απατούνται για το σωστό αποτέλεσμα.  
Είναι καλό να μονωθεί ένα μόνο τμήμα το κτιρίου; Η θερμομόνωση θα γίνει σωστά αν μονωθεί ολόκληρο το κτίριο και όχι ένα μόνο μέρος του. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν υπάρχουν τοίχοι χωρίς μόνωση , δημιουργούνται θερμογέφυρες, με αποτέλεσμα τη συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια των δομικών στοιχείων και βέβαια την εμφάνιση μούχλας. 

Πόσο είναι το συνολικό πάχος του συστήματος; Το μέγιστο συνολικό πάχος του συστήματος με πάχος θερμομονωτικού είναι από 5cm έως 6cm και με το πάχος του θερμομονωτικού να είναι από 3cm έως 4cm.

Πώς γίνεται το επίχρισμα εξωτερικά του κτιρίου; Με τη χρήση των έγχρωμων ρητινούχων, ελαστικών σοβάδων του ίδιου συστήματος οι οποίοι και είναι υδατοαπωθητικά , το κτίριο σας αποκτά νέα όψη, καθώς υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για λεία ή αδρή τελική επιφάνεια καθώς και πολλές έτοιμες αποχρώσεις. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης αποχρώσεων ειδικού ελαστικού χρώματος που μπορούν να εφαρμοστούν επάνω στο λευκό σοβά. Επιπλέον είναι δυνατή και η χρήση έτοιμων διακοσμητικών προφίλ από εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη, προσφέροντας μια διαφορετική, καλαίσθητη εμφάνιση. 

Ποια είναι τα στάδια εφαρμογής του συστήματος;
Τα ενδεικτικά στάδια εφαρμογής του συστήματος είναι τα ακόλουθα:
πρωτίστως πραγματοποιείται οπτικός και μηχανικός έλεγχος και επισκευές όπου απαιτούνται, κατόπιν γίνεται εφαρμογή θερμομονωτικού με χρήση ειδικής κόλλας, ακολουθεί η τοποθέτηση βυσμάτων και οπλισμένης στρώσης κόλλας, αμέσως μετά γίνεται η εφαρμογή του τελικού χρωματικού σοβά.

 
Το τελικό αποτέλεσμα: είναι σήμερα η καλύτερη επιλογή για μια κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό, τόσο στο επίπεδο μόνωσης μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας - μεγιστοποίηση εσωτερικών χώρων - ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης - διάρκεια ζωής δομικών στοιχείων, όσο και στη τελική όψη των κτιρίων, επιπλέον έχουμε ελευθερία σχεδίασης και διατήρηση αποτελέσματος για πάρα πολλά χρόνια.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ:
Το σύστημα θερμοπρόσοψης έχει αναδειχτεί και επικροτηθεί από όλους τους μεγάλους αρχιτέκτονες  για 2 σημαντικούς λόγους.
Η μοναδικότητα, η ομορφιά και η ακεραιότητα του συστήματος  συναντά την καλλιτεχνική και δημιουργική τους πλευρά.
Μειώνει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος συντήρησης μιας κατασκευής για πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου