Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

θερμοπροσοψη, κελυφος κτιριου, τι ειναι η θερμοπροσοψη.

Γενικά η εξωτερική θερμομόνωση, είναι ο πλέον συνηθισμένος τρόπος δόμησης στην  Ευρώπη, στην χώρα μας πιστεύουμε ότι καθυστέρησε αρκετά να εφαρμόζεται, παρ ότι θεωρούμε ότι λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων που παρουσιάζουν οι θερμοκρασίας στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα δεν αποτελεί συνείδηση προστασίας η αν θέλετε οικολογική συνείδηση προστασίας των σπιτιών μας. Το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης έχει ως κύριο προσανατολισμό τη θερμική θωράκιση του κτιρίου, παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία, ανθεκτικότητα στο χρόνο.


Τι είναι θερμοπρόσοψη και που εφαρμόζεται;

Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης εφαρμόζεται πάντοτε στην εξωτερική πλευρά της τοιχοποιίας και αυτό είτε πρόκειται για νέες είτε για παλαιές κατοικίες και κτίρια, αποτελείται κύρια από θερμομονωτικό υλικό επένδυσης και είναι  συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη, κάποιες των περιπτώσεων αναλόγως με το σύστημα που έχουμε επιλέξει μπορεί αυτό το υλικό να είναι ο πετροβάμβακας ή ακόμη η εξηλασμένη πολυστερίνη,  τα παραπάνω υλικά συνήθως σοβατίζονται με ένα πολυμερισμένο κονίαμα το οποίο και προσφέρει την επιπλέον μηχανική αντοχή αλλά και την πλήρη  στεγανοποίηση. Έτσι με τον τελικό αυτό τρόπο εφαρμογής ελαχιστοποιούνται πλήρως οι όποιες θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους και έχουμε επιτυχημένο αποτέλεσμα εξοικονόμηση ενέργειας τους θερινούς αλλά και τους χειμερινούς μήνες . Το όποιο σύστημα θερμοπρόσοψης επιπλέον  προστατεύει τις επιφάνειες των τοίχων από υγρασίες και αυτό γιατί μετά την εφαρμογή του δεν δημιουργούνται συνθήκες υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου μας και γενικά προστατεύει τις τοιχοποιίες. Επιπλέον όλων των παραπάνω το κτήριο μας αναβαθμίζεται και ενεργειακά αποκτώντας ενεργειακή ταυτότητα βάση του νέου κανονισμού. (ΚΕΝΑΚ). Η συντήρηση του συστήματος θεωρείται προαιρετική και είναι ο ελαιοχρωματισμός κάθε 15 η 20 χρόνια με ακρυλικό χρώμα.


Πόσο θα σας κοστίσει η Θερμοπρόσοψη;

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα θερμοπρόσοψης με έγχρωμο τελικό επίχρισμα (σοβάς) έχει κόστος με την προμήθεια υλικών και την εργασία περίπου τα 40,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εφαρμογής, ο μέσος χρόνος απόσβεσης από την εξοικονόμηση ενέργειας μόνο, κυμαίνεται από τα 4 έως και τα 6 χρόνια. Προσοχή στην όποια προσφορά λάβετε να περιλαμβάνονται τα όποια επιπλέον αξεσουάρ εφαρμογής όπως γωνιόκρανα, στηρίγματα κλπ.


Παρακάτω βλέπετε εικόνες από έργα που εκτελέσαμε.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου