Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σύμμεικτη αντισεισμική νέα κατασκευή κτηρίου, τι είναι; το κόστος;



ΣΥΜΜΕΙΚΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θεωρείται ο πιο σύγχρονος τρόπος κατασκευής και για όσους γνωρίζουν συστήματα δόμησης ο πιο ασφαλής τρόπος κατασκευής, ο πλέον διαδεδομένος στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Ο φέρων οργανισμός της οικοδομής αποτελείται από στοιχεία χάλυβα με διαγώνιους συνδέσμους και σιδηροπαγές σκυρόδεμα, οι  δε πλάκες αποτελούνται από μπετό και δένονται όπως και στα συμβατικά κτήρια, και τέλος η τοιχοποιία απαρτίζεται κυρίως από λιθοδομή η οποία αποτελείται από πορομπετόν το οποίο είναι ένα ελαφρύ, συμπαγές, θερμομονωτικό δομικό υλικό, κατάλληλο για κτίσιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων (αγγλιστί y tong ή alpha block) και δέχεται ως κάλυψη πλάκες θερμικής πρόσοψης.











Πλεονεκτήματα:

Αντισεισμική θωράκιση κτιρίου.

Η μέθοδος κατασκευής, είναι πιστοποιημένη λόγω του ότι ο μεταλλικός σκελετός κατασκευάζεται στο εργοτάξιο και τα προϊόντα τα οποία αφορούν την κύρια δόμηση δηλαδή το χάλυβα, είναι βιομηχανικής παραγωγής, άρα περισσότερη για τον ιδιοκτήτη ασφάλεια και εγγύηση.

Μειωμένος χρόνος αποπεράτωσης (για κατοικία 100 m² απαιτούνται 150 ημέρες

περίπου).

Μειωμένο κόστος ασφαλιστικών ταμείων, περίπου κατά 50%, τελικό κόστος επένδυσης σε σχέση με την συμβατική κατασκευή κατά 20%.  



Μειονεκτήματα: Όχι τόσο ευρέως διαδεδομένη μέθοδος κατασκευής, μολονότι τα τελευταία δέκα  χρόνια πολλές κατασκευές σύμμεικτου τύπου είναι πλέον γεγονός στην Ελλάδα. Αυτό το είδος της κατασκευής αποτελεί επιλογή μόνο όσων αναζητούν σύγχρονες μεθόδους ανέγερσης κτηρίων.Οι πιστοποιημένοι κατασκευαστές στην Ελλάδα είναι λίγοι.

Κόστος: Υπολογίστε περίπου ότι απαιτούνται 950,00 ανά m², π.χ. στην περίπτωση που θέλουμε να κατασκευάσουμε μία κατοικία με συνολικό εμβαδόν τα 100 m² θα χρειαστεί να επενδύσουμε 90.000,00 € περίπου με μέσης ποιότητος υλικά εξοπλισμού.


Περιλαμβάνονται:

Τα σχέδια, (όψεις, κατόψεις).

Η έκδοση άδειας, (με την κατάθεση στο Πολεοδομικό γραφείο της περιοχής σας).

Όλες οι επιβαρύνσεις, ( ασφαλιστικά ταμεία, αμοιβές). 

Όλα τα οικοδομικά υλικά, ( τσιμέντα, άμμος, ασβέστης, τούβλα, σίδερα, μονωτικά).

Όλα τα μηχανήματα, (μπετονιέρα, φορτηγά κ.α.).

Όλα τα εργατικά, (τεχνικοί και βοηθοί).

Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, ( θέρμανση, ηλεκτρολογικά).

Όλος ο κύριος εσωτερικός εξοπλισμός, ( αλουμίνια, κουζίνα, ντουλάπες ιματισμού,

εσωτερικές πόρτες, πόρτα ασφαλείας).

Όλος ο βοηθητικός εξοπλισμός, ( πρίζες, διακόπτες κ.α.).



Δεν περιλαμβάνονται:

Οι εκσκαφές, η θεμελίωση, υπόγεια, βεράντες, κάγκελα, θερμική πρόσοψη, θερμοπρόσοψη.





Δείτε ένα έργο ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου