Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Αναπαλαίωση ενός πέτρινου παλαιού σπιτιού στη Μανη

Παρακάτω παρουσιάζονται φωτογραφίες από μία αναπαλαίωση πέτρινης κατοικίας.

Ενημερώνουμε τους επισκέπτες σε αυτό το ιστολόγιο (blog) της Δημιουργών τέχνημα καθώς και τους επισκέπτες της  επίσημης ιστοσελίδας μας (web site) ότι, εκ παραδρομής - λάθους από την πλευρά του διαχειριστή της σελίδας μας ΚΑΙ συγκεκριμένα στην κατηγορία Αναπαλαιωση πετρινων σπιτιων, δείτε εργα μας  το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει το έργο με τίτλο Αναπαλαίωση σε πέτρινο σπίτι. Μάνη ΔΕΝ είναι έγκυρο. 

Το φωτογραφικό υλικό αφορά σε έργο των Wespi de Meuron romeo architects ΚΑΙ ουδεμία σχέση έχει με αυτό η εταιρεία μας, οι συνεργάτες μας και η διακοσμήτρια. 

Το φωτογραφικό υλικό από το έργο που συνοδεύει το άρθρο αυτό, έχει απολεστεί από τον διαχειριστή της σελίδας μας και έκτοτε παρά τις αναζητήσεις μας στον σκληρό δίσκο που είχε λάβει ο διαχειριστής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Λόγω του ότι η συνεργασίας μας έχει διακοπεί με τον εν λόγω διαχειριστή, για αυτή την παραπλανητική διαφήμιση αλλά και για άλλους λόγους συνεργασίας, δεν μας έχουν δοθεί οι κωδικοί διαχείρισης της ιστοσελίδας μας με αποτέλεσμα εδώ και δυο χρόνια να αδυνατούμε τεχνικά να παρέμβουμε.

Ζητούμε ταπεινά συγνώμη από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και των blog της Δημιουργών τέχνημα και σας ενημερώνουμε ότι, έως το τέλος του 2018 θα κατασκευαστεί νέα ιστοσελίδα με ακριβή περιεχόμενο.


Η Δημιουργών Τέχνημα, βρίσκεται στον χώρο των αναπαλαιώσεων και των ανακαινίσεων τα τελευταία 22 χρόνια και έχει εκτελέσει η συμμετέχει με την παροχή υπηρεσιών επιστασίας και επίβλεψης σε πάρα πολλά τεχνικά έργα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.


Ακολουθεί η συνέχεια του άρθρου Τι πρέπει να προσέξουμε  στην κατασκευή κατοικίας σε ορεινή περιοχή;










Τι πρέπει να προσέξουμε  στην κατασκευή κατοικίας σε ορεινή περιοχή;

Τα πέτρινα σπίτια, φτιαγμένα από υλικά με ξύλο και φυσική πέτρα, πριν προβείτε όμως σε κάποια αγορά ενός παλαιού πέτρινου σπιτιού, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της κατοικίας προκειμένου να γλιτώσετε από τυχόν προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, τα υδραυλικά πρέπει να αντέχουν όταν παγώνουν τα νερά ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η μόνωση και η θέρμανση της κατοικίας. Το ίδιο ισχύει για τα εξωτερικά κουφώματα και τα δάπεδα, καθώς σε αυτά εμφανίζονται, συνήθως, τα περισσότερα προβλήματα.

Στην αγορά κατοικίας (ή και οικοπέδου) πρέπει να υπολογίσετε και την πρόσβαση που θα έχει τον χειμώνα. Αυτό γιατί αν, για παράδειγμα, η κατοικία είναι σε απόσταση 300 τ.μ. από τον κεντρικό δρόμο τότε μπορεί να χρειαστείτε εκσκαφέα προκειμένου να έχετε πρόσβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν κλείνουν δηλαδή οι δρόμοι από το χιόνι. Προτιμήστε λοιπόν κατοικία που να βρίσκεται επί κεντρικού δρόμου ή πάρα πολύ κοντά σε αυτόν ώστε να έχετε εξασφαλισμένη τη βοήθεια της κρατικής μηχανής.


Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου αλλά και στις συνδέσεις με τα τοπικά δίκτυα ύδρευσης. Καλό θα είναι να υπάρχει ιδιωτική δεξαμενή νερού προκειμένου να αντιμετωπίζονται εύκολα τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο τοπικό δίκτυο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου