Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στον τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Πρεμιέρα έκανε την Πέμπτη 01 Μαρτίου 2012, ο νέος τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών όπως αυτός προβλέπεται από τον νόμο 4030. Όλοι όσοι θελήσουν να χτίσουν πλέον από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ακολουθήσουν όσα ορίζει, τα οποία περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο έκδοσης έγκρισης και άδειας δόμησης.

Ειδικότερα:

α) Για τη χορήγηση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης αρμόδιες είναι πλέον οι υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων και όχι η πολεοδομία.

β) Η έγκριση δόμησης ισχύει για ένα έτος για κτίρια συνολικής επιφανείας 2.000 τ.μ. και για δύο έτη για μεγαλύτερα κτίρια.

γ) Η έγκριση δόμησης ολοκληρώνεται από τις υπηρεσίες εντός 5 ημερών και χορηγείται μοναδικός αριθμός κατασκευής. Στη συνέχεια χορηγείται άδεια δόμησης εντός 2 ημερών από την υποβολή απαραίτητων δικαιολογητικών.

δ) Ο
 έλεγχος της κατασκευής σε διαφορετικά στάδια θα πραγματοποιείται από ιδιώτες μηχανικούς οι οποίοι ανήκουν στο Σώμα Ελεγκτών Δόμησης, με τη δαπάνη να βαρύνει τον ιδιοκτήτη.

ε) Η σύνδεση της νέας οικοδομής
 με τα δίκτυα κοινής ωφελείας προϋποθέτει αυτοψία από Ελεγκτή Δόμησης.
Εξαιτίας της καθυστέρησης στη συγκρότηση του Σώματος Ελεγκτών Δόμησης, οι νέες οικοδομές θα συνδέονται προσωρινά, για δύο μήνες, με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. 

 Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
 
Στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα, για απορίες που τυχόν έχετε για αυτό το άρθρο κάνοντας κλικ επάνω στην παρακάτω εικόνα.

Δείτε αναλυτικά για το κόστος ανακαίνισης Ε Δ Ω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου