Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πως θα καταλάβετε ότι έχει στατικό πρόβλημα το σπίτι σας;



Αναπαλαίωση συμβατικών και πέτρινων κατασκευών – παλαιά σπίτια. 


Η μεγάλη αξία των παλαιών πέτρινων κατασκευών είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται στον χρόνο, πολλά πέτρινα κτίσματα κοσμούν διάφορες περιοχές της χώρας μας. Επίσης στη χώρα μας έχουν κατασκευαστεί και πάρα πολλά νεοκλασικά κτίρια που και αυτά με την σειρά τους αποτελούν κατασκευές ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. 

 Τι γίνεται όμως στο σήμερα; Όλα τα παραπάνω κτίρια έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια ζωής και παράλληλα έχουν δεχτεί καταπονήσεις από τους σεισμούς αλλά και από τον ίδιο τον χρόνο.

Το σήμερα λοιπόν μας δείχνει ότι τα περισσότερα από αυτά τα παλαιά πέτρινα σπίτια η τα παλιά συμβατικά κτίρια εμφανίζουν κάποιες φορές προβλήματα στατικότητας.


Πως όμως θα μπορέσουμε να καταλάβουμε – αντιληφθούμε τα όποια πιθανά προβλήματα στατικότητας και μη αρτιότητας των κατασκευών που μας ανήκουν; Παρακάτω ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός με τις εμφανή ενδείξεις που μπορούμε όλοι μας να δούμε.


Εσωτερικές επιφάνειες του κτιρίου μας.


Οι πόρτες παρουσιάζουν μη ευθυγραμμισμένη εικόνα.

Υπάρχουν εμφανή ρωγμές στην άνω περιοχή των κουφωμάτων.

Βλέπουμε ρωγμές στις επιφάνειες δαπέδων η και κλίση αυτών.


Εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου μας.


Τα κουφώματα παρουσιάζουν κενά περιμετρικά των τοιχίων.

Βλέπουμε ρηγματώσεις στην τοιχοποιία κ.α.

Η στέγη μας φαίνεται να είναι αποκολλημένη από την μαρκίζα. 


Βάση του κτιρίου μας.


Ρωγμές στην τοιχοποιία.

Βλέπουμε να εισχωρεί νερό από τα τοιχία.

Τοίχοι που παρουσιάζουν κλίση στον υπόγειο χώρο.


Τι θα πρέπει να κάνουμε;
 

Σίγουρα θα πρέπει να καλέσουμε ένα πολιτικό μηχανικό για αυτοψία και κατόπιν βάση των οδηγιών που θα μας δώσει να προχωρήσουμε στο είδος αναπαλαίωσης που θα μας προτείνει.


Σε κάθε περίπτωση κατασκευών από πέτρα η κατασκευών συμβατικής δόμησης μπορούν να γίνουν αντιστηρίξεις και διάφορες εργασίες όπως Αμμοβολή, Υδροβολή, αρμολόγηση, τσιμεντοενέσεις, Gunite και άλλου είδους επεμβάσεις που θα ακολουθούν την αντίστοιχη μελέτη αναπαλαίωσης του κτιρίου. 


Η δημιουργών τέχνημα έχει πραγματοποιήσει έργα αναπαλαίωσης και στήριξης δομικών κατασκευών σε όλη την Ελλάδα με δικά της εξειδικευμένα συνεργεία, δείτε παρακάτω τα δύο τελευταία στην Πελοπόννησο.




























                       Δείτε περισσότερα για τις επισκεύες Ε Δ Ω.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου