Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πότε θα ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας;




Άραγε πότε θα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή, να ξεκινήσετε την ανακαίνιση του σπιτιού σας;  
Οι σκέψεις που κάνουμε πολλές και το θέμα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ φαντάζει υπερβολικά δύσκολο, πρώτα το οικονομικό ύψος, μετά το ποιόν να εμπιστευτείτε, αν θα σας κάνουν καλή δουλειά, πως θα είναι ο χώρος σας μετά την ανακαίνιση, το μπάνιο η κουζίνα και όλα όσα περιλαμβάνονται στο μέγα κεφάλαιο ανακαίνιση.



 

 Σήμερα, με το παρών άρθρο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο πότε;

Δηλαδή στο ερώτημα που μας θέτουν όλο και περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας Δημιουργών Τέχνημα και αφορά την καταλληλότερη εποχή για την ανακαίνιση με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες.


Η απάντηση δεν μπορεί να εστιάζει σε μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου και αυτό γιατί το εκάστοτε έργο ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζει ο χώρος σας, το αν είναι γενική η ανακαίνιση, η το εάν πρόκειται για ανακαίνιση σπιτιού που περιλαμβάνει την μόνωση ταράτσας και φυσικά μην ξεχνάμε και άλλα δεδομένα που καθορίζουν το πότε; όπως είναι π. χ. οι όποιες οικογενειακές υποχρεώσεις, σε ποια κατάσταση βρίσκετε το κτήριο για το οποίο θέλετε να ανακαινίσετε κ.α.


Επιγραμματικά και μόνο, μπορούμε να χωρίσουμε βάση των απαιτήσεων μας καθώς και όλων των παραπάνω το πότε. 


Μερική ανακαίνιση, μπορούμε να προχωρήσουμε στην μερική ανακαίνιση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αυτό γιατί στην πλειονότητα των εργασιών δεν υπάρχουν κύριες οικοδομικές εργασίες όπως είναι χτισίματα, σοβατίσματα, αντικατάσταση στέγης κ.α.


Γενική ανακαίνιση, στην περίπτωση της ολικής ανακαίνισης που θα περιλαμβάνει όμως πολλά γκρεμίσματα, χτισίματα, αντικατάσταση στέγης η εφαρμογή μόνωσης στην ταράτσα καλό θα ήταν να προτιμήσουμε τους φθινοπωρινούς, ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, εξαιρούνται οι περιπτώσεις γενικών ανακαινίσεων που δεν έχουν αυστηρό χρονοδιάγραμμα άρα μπορούν να εκτελεστούν εργασίες με παράταση χρόνου αποπεράτωσης.


Μόνωση ταράτσας – ανακαίνιση ταράτσας, καλό θα ήταν να επιλέξετε οι εργασίες μόνωσης στην ταράτσα σας να πραγματοποιηθούν σε εποχή που υπάρχουν μέσες θερμοκρασίες, όχι σε ακραίες θερμοκρασίες + 45 όχι σε θερμοκρασίες πλιν– και βέβαια όχι σε περίοδο έντονων βροχών.  


Θερμομόνωση κτιρίου κέλυφος, η ανακαίνιση όψεων δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες εφ όσον δεν είναι ακραίες.


Δείτε αναλυτικά για το κόστος ανακαίνισης Ε Δ Ω.

https://www.facebook.com/dimiourgontexnima









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου