Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Θεμελιωση οικοδομης, Εκσκαφeς.

Οι εκσκαφές για ολόκληρη την οικοδομή που βλέπετε (φώτο), έγιναν στο βάθος που προσδιορίστηκε από την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, καθώς  και από την σύνθεση του εδάφους.


Στην δική μας περίπτωση η επιφάνεια του εδάφους στην συγκεκριμένη θέση κατασκευής του κτηρίου ήταν κατά 70 % πετρώδες, η θεμελίωση έφτασε το βάθος των 0,70  εκατοστών κάτω του εδάφους (υπόγεια), η όλη κατασκευή των θεμελίων δέθηκε με ζώνες στο βραχώδες στρώμα


Ο φέρον οργανισμός του κτιρίου, δηλαδή τα θεμέλια, στύλοι, δοκοί και πλάκες έγιναν από οπλισμένο σκυρόδεμα C 16 - S 500 στις διαστάσεις και οπλισμό που προσδιορίστηκε από την στατική μελέτη του κτιρίου.

Η πλάκα των δαπέδων είναι επίσης από οπλισμένο σκυρόδεμα 0,25 μ πάχους, αφού πρώτα έγινε μερικό μπάζωμα με προϊόντα της εκσκαφής, αυτά συμπιέστηκαν και κατόπιν τοποθετήθηκε ειδικό νάιλον μπετού ικανού πάχους για την υγρομόνωση του κτιρίου.

Τι θα πρέπει να προσέξετε, στην θεμελίωση όταν θα πρόκειται να γίνουν οι εργασίες για την υλοποίηση αυτής στην οικοδομή σας.

Αρχικά και μετά την επιλογή του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί το σπίτι σας, και αφότου έχετε την άδεια εκσκαφής, εννοείται βέβαια και την άδεια κατασκευής του κτιρίου, τότε και μόνο τότε μπορείτε να προβείτε σε έρευνα επιλογής εργολάβου, ζητώντας τις οικονομικές προσφορές που πρέπει απαραίτητα να τηρούν προδιαγραφές και παραμέτρους του έργου κατασκευής, ( κατά την γνώμη μας συγκεντρώστε τρείς προσφορές και αξιολογήστε τις με ορθό τρόπο, συγκρινόμενες βάση ίδιων στοιχείων).

Κανόνας πρώτος, ο χρόνος έναρξης καθώς και ο χρόνος αποπεράτωσης, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Μην αγνοήσετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε οι ίδιοι τα υλικά που θα απαιτηθούν από τον εργολάβο, σαφώς μπορείτε να τα προμηθευτείτε οι ίδιοι.

Κανόνας δεύτερος, ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΟΥ: Όλες οι εργασίες των χωματουργικών και της εκσκαφών θα ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται πάντα υπό την αυστηρή επίβλεψη πολιτικού μηχανικού της εμπιστοσύνη σας

Στο οικόπεδο σας, θα πρέπει χαραχθεί η οικοδομή με απόλυτη προσοχή και να σκαφτεί στο σωστό προβλεπόμενο βάθος, ανάλογα βέβαια με τη θεμελίωση και το υπόγειο.

Ένα οργανωμένο συνεργείο έχει στο δυναμικό του συνήθως τον εργολάβο του μπετόν, τον καλουπατζή και τον ο σιδερά, η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η κατασκευή θεμελίωσης και του οικοδομικού σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα είναι τα πιο σημαντικά σημεία της οικοδομής.


Οι μέθοδοι επισκευής η κατασκευής, οι νέες τεχνικές, οι διαδικασίες εφαρμογής και οι δεξιότητες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου αποκατάστασης κτιριακών υποδομών, εξελίσσονται όπως και η σύγχρονη τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου