Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης ΚτιρίωνΜε τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων  ( ΚΕ ΝΑ Κ- 3661/2008 ΦΕΚ Α'89) ενσωματώνεται η έννοια του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού στη μελέτη των κτιρίων, που θα συμβάλλει ιδιαίτερα στη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με την θέσπιση του ΚΕ ΝΑ Κ μεταξύ των άλλων απαιτείται:Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων που αντικαθιστά τη Μελέτη Θερμομόνωσης και εκπονείται για την έκδοση οικοδομικής άδειας νέων κτιρίων, καθώς και για κάθε υφιστάμενο κτίριο εφόσον θα ανακαινίζεται ριζικά.

Η διενέργεια Ενεργειακών Επιθεωρήσεων Κτιρίων, Λεβήτων και των Εγκαταστάσεων Θέρμανσης και ΚλιματισμούΗ έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Π. Ε. Α.)                                       
Το Π. Ε. Α .είναι ένα έγγραφο στο οποίο ουσιαστικά αποτυπώνεται η ενεργειακή απόδοση κτιρίου


Με το Π. Ε. Α. κάθε κτίριο κατατάσσεται σε αντίστοιχη με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ενεργειακή του κατηγορία, από Α δηλαδή έως και την Η, επίσης στο έντυπο αυτό, καταγράφονται συστάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων προσδιορίζεται βάση συγκεκριμένης μεθοδολογίας υπολογισμού της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας.Για τον υπολογισμό  της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας λαμβάνονται υπόψη

ενδεικτικά τα  παρακάτω στοιχεία :  1. τη χρήση του κτιρίου, επιθυμητές συνθήκες  εσωτερικού περιβάλλοντος.
  2. τα κλιματικά δεδομένα της περιοχής του κτιρίου.
  3. γεωμετρικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων (μορφή κτιρίου , σκίαστρα κ.α.)
  4. θερμικά χαρακτηριστικά των δομικών στοιχείων του κτιριακού κελύφους.
  5. τεχνικά χαρακτηριστικά  της εγκατάστασης θέρμανσης (τύπος , απόδοση κ.α.)
  6. τεχνικά χαρακτηριστικά της εγκατάστασης ψύξης
  7. τεχνικά χαρακτηριστικά εγκατάστασης παραγωγής ζεστού νερού χρήσης κ.α.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου