Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Διακόσμηση Ανακαίνιση σε διαμέρισμα του 1973 Νίκαια

Πώς μπορεί ένα διαμέρισμα του 1973 που βρίσκεται σε μία πενταώροφη πολυκατοικία στη Νίκαια να ανακαινιστεί και να μοιάζει ταυτόχρονα όμορφο, σύγχρονο και μάλιστα χωρίς να χάσει την λειτουργικότητά του;


Όταν μας κάλεσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος για να μας μιλήσει, το πρώτο που μας ρώτησε ήταν εάν μπορούν να διαμορφωθούν όλοι οι χώροι έτσι ώστε, η τελική εικόνα του να μην θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν. 


Ένα ακόμη ερώτημα που τίθεται σε μια γενική ανακαίνιση ενός τόσο παλαιού διαμερίσματος είναι και το εάν τελικά συμφέρει οικονομικά, όλοι μας γνωρίζουμε ότι η αξία των ακινήτων έχει υποστεί κάθετη πτώση, άρα το ερώτημα είναι σχεδόν πάντοτε αυτονόητο. Η απάντηση κρύβεται στα θέλω μας και στο οικονομικό ύψος που είμαστε διαθετημένοι να επενδύσουμε ως κεφάλαιο, προσέξτε, να επενδύσουμε και όχι να ξοδέψουμε……..σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ισορροπία. 


Στον ιδιοκτήτη προτείναμε ένα open plan σχέδιο, κεντρικοί κύριοι χώροι συνεχόμενοι και ενιαίοι με την καθαίρεση των ενδιάμεσων περιττών τοίχων όπως αυτοί που είχε το διαμέρισμα μεταξύ σαλονιού και κουζίνας. Προτιμήσαμε γήινα και ουδέτερα χρώματα και προσθέσαμε ένταση με την επίπλωση και κάποια διακοσμητικά αξεσουάρ ώστε να αναδείξουμε ένα μοντέρνο νέο χώρο.


Από την γενική ανακαίνιση δεν εξαιρέθηκε ούτε το μπάνιο και η κουζίνα, έτσι ουσιαστικά πετύχαμε μια συνολική εικόνα που δεν θύμιζε ……σε τίποτε το παλιό διαμέρισμα. 
Ειδικά ο χώρος της κουζίνας, έπρεπε να προσδίδει ιδιαίτερη σημασία και να χαρακτηρίζει το διαμέρισμα, στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω κάποιων επιπλέον αναγκών που έπρεπε να εξυπηρετήσει σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από ΑΜΕΑ και βέβαια εκμεταλλευτήκαμε και το ότι έξω ακριβώς από την πολυκατοικία ……περνούσε το φυσικό αέριο και φέραμε στο διαμέρισμα μια ανεξάρτητη παροχή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις εστίες και τον φούρνο της κουζίνας.


Για την θέρμανση των εσωτερικών χώρων χρησιμοποιήθηκε μία πλήρως ενεργειακή εστία με καύσιμο υλικό την βιομάζα και έτσι το διαμέρισμα αυτονομήθηκε πλήρως. Στο παλαιό διαμέρισμα αφαιρέσαμε όλες τις παλαιές μηχανολογικές εγκαταστάσεις , έτσι η προστιθέμενη αξία της ανακαίνισης ενισχύθηκε και από τις νέες ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου