Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πριν αποφασίσετε να κάνετε ανακαινιση θα πρέπει να ξέρετε


Γενικά, πριν αποφασίσετε

 Πριν προχωρήσετε στην ανακαίνιση του σπιτιού σας 

  
 Πριν από την κύρια αναφορά μου σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την  ανακαίνιση και την ανακατασκευή θα σάς λύσω κάποιες απορίες οι οποίες τυχόν ανακύψουν πριν την ανάθεση του έργου σε κάποιο τεχνικό γραφείο ή σε κάποιο τεχνικό συνεργείο. Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ορισμένες από αυτές και εύχομαι να σάς βοηθήσουν αρκετά έτσι ώστε να θέσετε ιεραρχικά τις επόμενες κινήσεις σας. 
  
 Το πρώτο  λοιπόν το οποίο σκέφτεται ο πελάτης μας είναι , πόσο θα μού κοστίσει η ανακαίνιση του σπιτιού μου; Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι το αν θα μου κάνουν καλή δουλειά και κατά συνέπεια τι υλικά θα χρησιμοποιήσουν… και ακολουθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα τα οποία οφείλουμε, όλοι εμείς του χώρου να σεβαστούμε από την αρχή έως και το τέλος της επικείμενης συνεργασίας μας με τον πελάτη. 

Να θυμάστε ότι απαιτείται σωστή μελέτη, είτε από έναν αξιόλογο αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, είτε από έναν έμπειρο διακοσμητή, από κάποιον ικανό άνθρωπο δηλαδή, ο οποίος θα σχεδιάσει και κατόπιν θα δημιουργήσει για εσάς τους χώρους τού σπιτιού σας ή τού επαγγελματικού χώρου όπως εσείς τούς επιθυμείτε και επιπλέον θα καλύψει τις όποιες κύριες και δευτερεύουσες επιλογές - ανάγκες σας και όλα αυτά χρησιμοποιώντας βασικούς κανόνες χωροθέτησης, λειτουργικότητας και βέβαια τελικής εικόνας και αίσθησης.

Ειδικότερα, αν η γενική ανακαίνιση είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε, είναι απαραίτητο να συνεργαστούμε με έναν αρχιτέκτονα. Ο σωστός σχεδιασμός αποτελεί καθοριστικό στοιχείο μιας επιτυχημένης ανακαίνισης. Συμβάλλει στον προσδιορισμό των συνολικών εργασιών που απαιτούνται, της συνολικής δαπάνης και διάρκειας του έργου, αλλά και της τελικής μορφής που θα έχει ο χώρος μετά τις εργασίες βελτίωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου